Köket och maten
På Kulan är vi stolta över att erbjuda Stockholms godaste och bästa mat i vårt eget KRAV-certifierade kök! Vi äter en varierad kost, lagad från grunden utan halvfabrikat med inspiration från världens alla hörn. Stort fokus liker på vegetarisk mat och minimalt med socker.
Här räds inte barnen maten utan frågar “vad är det för böna?” Barnen äter allt och vågar testa nytt. Att vi har våran egna utmärkta kock är en stor fördel och gör att barnen har möjlighet att ställa frågor om maten och lär sig grunderna i näringsrik och god kost. Vi gillar också att uppmärksamma särskilda kalenderdagar som gärna får smaka gott däribland våffeldagen, semmeldagen och alla hjärtans dag, påsk- och midsommarlunch.
Rotselleristoppa med rostat bovete samt nybakt bröd
Chow Mein Tofu
Carnitas på Jackfrukt, tortillas, coleslaw och pickad lök






Från frö till tallrik - Vår kollonilott
Vi tänker klimatsmart och följer årstiderna i köket. Genom att använda säsongens råvaror kan vi skapa härliga rätter som är både miljövänliga och näringsrika. Barnen får också följa med i naturens cykler tack vare vår kolonilott! Där får de vara med och plantera, följa växternas resa genom året och till slut vara med och skörda på hösten. På så sätt får barnen en förståelse för var maten kommer ifrån – från frö till tallrik. Och vi märker verkligen hur det gör dem nyfikna att våga smaka på grönsaker som kanske tidigare varit okända för dem!






KRAV-certifiering
Maten som serveras på Kulan är sedan september 2014 KRAV-certifierad. För vår del innebär det att minst 60% av de totala livsmedelsinköpen är hållbara inklusive KRAV-märkta, samt att alla rengörings -och förbrukningsmaterial är miljömärkta.